.:: Toshka ::.

أهلا وسهلا بكم فى منتدى (توشكا)

*(انت ليس مسجل لدينا فى المنتدى)*

يجب عليك التسجيل لتستطيع المشاركة بمواضيعك وردودك

إن كنت تريد الدخول إضغط على (دخول)
يشرفنا أن تنضم إلينا فى المنتدى بالضغط على (تسجيل)
إن كنت تريد إغلاق الصفحة إضغط على (إخفاء)

للإستعلام :
Email1: toshka010@hotmail.com
Email2: toshka010@yahoo.com
Mobile: 010 691 62 46 62

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

.:: Toshka ::.

أهلا وسهلا بكم فى منتدى (توشكا)

*(انت ليس مسجل لدينا فى المنتدى)*

يجب عليك التسجيل لتستطيع المشاركة بمواضيعك وردودك

إن كنت تريد الدخول إضغط على (دخول)
يشرفنا أن تنضم إلينا فى المنتدى بالضغط على (تسجيل)
إن كنت تريد إغلاق الصفحة إضغط على (إخفاء)

للإستعلام :
Email1: toshka010@hotmail.com
Email2: toshka010@yahoo.com
Mobile: 010 691 62 46 62

.:: Toshka ::.

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

NeW X NeW


2 مشترك

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق

    elbrnsisa
    elbrnsisa
    المشرفة على المنتدى
    المشرفة على المنتدى


    انثى
    الثعبان
    عدد الرسائل : 1093
    العمر : 34

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق Empty طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق

    مُساهمة من طرف elbrnsisa الخميس 17 سبتمبر 2009 - 17:26


    الممبار من الاكلات المحببه لي وجدت طريقته هادي في احدي المنتديات

    ونقلتها لكم هنا لان هادي الطريقه مثل طريقة امي

    اتمنا انها تعجبكم بس هوه حلو ولذيذ بمعني الكلمه


    اتتركم مع الوصفه ويارب تعجبكم لانها عجبتني جدا
    (( الممبار المصري ))




    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق D1d6dd1411



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 9c521a55e3




    و يطلق عليه السجق و ان هناك اختلاف بينهما..و يطلق علية في الدول

    العربية ..الفوارغ..



    المقادير



    ممبار..نظيف جدا جدا..و مغسول جيدا بالملح الخشن و الخل..( عن نفسي

    بقوم بتنظيفه قبلها بيوم او اثنين و احفظه في الفريزر حتى حين الاستخدام بيكون اريح و سهل

    في الاستخدام..عما ان يحدث كل هذا في يوم واحد..) يقطع لوحدات صغيرة بطول متساوي..

    او حسب الذوق.



    الحشوه..



    ممكن تكون نفس الحشوة المستخدمه في المحشي العادي..او ان تكون كل

    المكونات فريش او زي ما بنقول في مصر (ني في ني) و هذا يعطي له اطعم اجمل..




    الحشوه عباره عن ارز مصري مغسول و يستخدم مباشرة لا ينقع او اي

    شيء..مكعبات طماطم ..بصل مبشور..شبت ..كزبرة..بقدونس..بهارات..فلفل ناعم..ملح..

    ممكن بابريكا حسب الذوق..سمن و زيت..



    تخلط المقادير مع بعضها البعض.. و تستخدم في حشو الممبار..




    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 34aa4f4739



    هذا شكل الحشوه.. و الممبار بعد تنظيفه..

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 5d96c3fd2c



    طريقة الحشوه بنمسك الممبار بعد تقطيعه لقطع حوالي 30 سم بمسك طرفية

    باصبعين اليد السبابة و الوسطى و ملئة بالحشوه كما مبين بالصوره..




    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق F68d6d57da



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 05d10144da



    و هذا شكله بعد انتهاء حشوة..و يراعي ان لا يكون ممتلىء لان الارز يتمدد و

    يزيد حجمه و الممبار ينكمش قليلا عند وضعه في الماء.. انا اقوم بربط طرفي الممبار بخيط حتى

    لا يسقط ارز اثناء السلق و يعطي ايضا هذا الشكل الجميل..




    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 94082b159d



    نضع اصابع الممبار في اناء به ماء مغلي على النار حتى تمام النضج ممكن

    يستغرق من 35 الى 50 دقيقه و ممكن تختبري احدهم ..و يراعي وضع ملح في الماء المغلي

    و بعض الاشخاص يضعون حلقات بصل و فلفل اخضر..حسب ذوقكم..لكني اكتفي

    بوضع الملح فقط..




    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق Da026bbe2e


    و بعد مرور حوالي 40 دقيقه قمت برفعهم و تصفيتهم جيدا من ماء السلق ..



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق F040cd0996



    يتم تحميرهم في زيت او زيت على سمن..حسب ذوقكم..



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 7b82351d97

    و هذا شكله عند التقديم..



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 45f4da7ee5

    او ممكن يتم تقطيعه الى قطع صغيره.



    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق 49e1e7aa0d
    elbrnsisa
    elbrnsisa
    المشرفة على المنتدى
    المشرفة على المنتدى


    انثى
    الثعبان
    عدد الرسائل : 1093
    العمر : 34

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق Empty رد: طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق

    مُساهمة من طرف elbrnsisa الإثنين 28 سبتمبر 2009 - 22:59

    أنا بحب أكله الممبار أوي أو بيسموها سجق بس التعب في التنظيف بس هي أكله جميله
    جربوها وأدعولي
    توشكا
    توشكا
    Toshka
    Toshka


    ذكر
    الحصان
    عدد الرسائل : 1651
    العمر : 33

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق Empty رد: طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق

    مُساهمة من طرف توشكا الثلاثاء 29 سبتمبر 2009 - 15:53

    شكرا برنسيسة
    جوعتينا Very Happy
    elbrnsisa
    elbrnsisa
    المشرفة على المنتدى
    المشرفة على المنتدى


    انثى
    الثعبان
    عدد الرسائل : 1093
    العمر : 34

    طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق Empty رد: طريقه عمل الممبار المصري.....بس جامد أدخل ود وق

    مُساهمة من طرف elbrnsisa الثلاثاء 29 سبتمبر 2009 - 17:36

    لا أتفضل يا هيما قدامك كلها بس متخلصهاش كلها بس

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 29 مارس 2024 - 5:39